Serdecznie zapraszamy członków Stowarzyszenia "Przekreślony Kłos" na kolejne warsztaty w ramach AKADEMII KULINARNEJ CELIAKA.
Tym razem tematem przewodnim będzie dynia.
AKADEMIA KULINARNA CELIAKA to zaawansowane warsztaty kulinarne, które uczą przygotowywania bezglutenowych potraw, wypieków i dekoracji cukierniczych. Warsztaty AKADEMII KULINARNEJ CELIAKA odbywają się w małych grupach i prowadzone są przez mistrzów kulinarnych - szefów kuchni najlepszych restauracji oraz mistrzów cukiernictwa. W trakcie warsztatów każdy z uczestników bierze udział w przygotowaniu potrawy od początku do samego końca.
Warsztaty odbędą się w niedzielę 12 października br., w Zdziersku (koło Łabiszyna) - w Restauracji Pod Jesiotrem.
Udział w warsztatach jest nieodpłatny. Dojazd we własnym zakresie.
Niestety, na najbliższe warsztaty nie ma już miejsc.
Zapisy mailowe - dietetyk@dietabezglutenowa.pl – decyduje kolejność zgłoszeń. Warunkiem zapisu na warsztaty jest posiadanie statusu członka/beneficjenta Stowarzyszenia.
Tym razem tematem przewodnim będzie dynia.
Przystawka - placki dyniowe z ricottą
Zupa - krem dyniowo-marchewkowy z pomarańczą
Danie główne - pieczony łosoś na curry z pomarańczowych warzyw i ciecierzycy
Deser - dyniowa panna cotta z pomarańczami
Warsztaty odbędą się w niedzielę 12 października br., w Zdziersku (koło Łabiszyna) - w Restauracji Pod Jesiotrem.
Udział w warsztatach jest nieodpłatny. Dojazd we własnym zakresie.
Niestety, na najbliższe warsztaty nie ma już miejsc.
Zapisy mailowe - dietetyk@dietabezglutenowa.pl – decyduje kolejność zgłoszeń. Warunkiem zapisu na warsztaty jest posiadanie statusu członka/beneficjenta Stowarzyszenia.

